Wat is een raamovereenkomst

De raamovereenkomst

Een raamovereenkomst is eigenlijk een soort samenwerkingsovereenkomst. In de overeenkomst staan afspraken die gelden op het moment dat een opdracht wordt verleend of een bestelling wordt geplaatst. De overeenkomst wordt vaak gesloten op het moment dat een klant vaker opdrachten of bestellingen plaatst bij een bedrijf. De afspraken in de overeenkomst zijn dan leidend. Hierdoor hoeft er niet telkens een nieuwe overeenkomst gesloten te worden bij een nieuwe bestelling of opdracht.

Inhoud raamovereenkomst

De inhoud van de overeenkomst staat wettelijk gezien niet vast. Partijen zijn dus vrij om af te spreken wat ze willen. De inhoud van een raamovereenkomst is vaak heel algemeen. In de overeenkomst staan vaak de volgende punten opgenomen:

  • De definities;
  • De opdracht en de uitvoering;
  • De vergoedingen;
  • Betalingsafspraken;
  • Geheimhouding;
  • Verzekeringen;

Naast deze punten staan vaak ook nog andere afspraken gemeld, bijvoorbeeld wiens algemene voorwaarden gelden, hoe de overeenkomst opgezegd kan worden en hoe de overeenkomst gewijzigd kan worden. Vaak staat er ook iets opgenomen over de AVG en hoe de verwerking van persoonsgegevens geregeld is.

Ook staat opgenomen of de raamovereenkomst vrijblijvend is of juist niet. Met andere woorden, partijen spreken bijvoorbeeld  af hoeveel producten per jaar afgenomen dienen te worden. Mocht dit aantal niet gehaald worden, dan kan vaak met terugwerkende kracht alsnog de schade of een aanvullende vergoeding verhaald worden.

Raamovereenkomst nodig of juridisch advies?

Mocht je een raamovereenkomst nodig hebben of heb je juridische hulp of advies nodig? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze juristen. Wij staan je graag te woord.

Overleg uw juridische kwestie met SnK Juristen en wij helpen u verder.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Interresant artikel?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn