Second opinion

Een juridisch second opinion vraagt u aan als u twijfelt over uw huidige rechtsbijstandverlener, advocaat of jurist. Zo vraagt u zichzelf bijvoorbeeld af of het  advies, de beoordeling of de aanpak juist is. Of omdat u het niet eens bent met de behandeling van uw dossier. Hierdoor wilt u een second opinion van een onafhankelijke partij die eerlijk en duidelijk kan aangeven of u inderdaad u twijfels moet hebben of niet.

SnK Juristen kan deze partij voor u zijn en wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom u twijfelt over de aanpak van uw huidige advocaat, jurist of rechtsbijstandsverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het niet goed luisteren naar uw wensen en vragen;
  • Trage reacties naar u, maar ook naar de tegenpartij;
  • Een advies ontvangen zonder goede onderbouwing;
  • Halfslachtig opgestelde processtukken of brieven;
  • Of een zitting bij de rechter die tegengevallen is. 

In deze en andere gevallen kan het handig zijn om een second opinion van een van onze juristen aan te vragen. 

Onze juristen kunnen u met veel expertise adviseren op onder meer de volgende gebieden: 

Juridische vragen en twijfels houden u wakker?

Onze juristen geven u graag inzichten in uw positie. 
Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Hoe wij werken bij een second opinion 

Stap 1 het intakegesprek.

Neem allereerst contact met ons kantoor op. Wij bespreken tijdens een vrijblijvend gesprek waar uw zaak over gaat, hoe de zaak tot op heden verlopen is, waarom u twijfelt en welke vragen u heeft. Na dit gesprek zullen wij met uw informatie alle (proces)stukken doornemen. 

Stap 2, beoordeling.

Na de intake wordt uw dossier doorgenomen. Wij beoordelen alle stukken kritisch en onafhankelijk. Onze juristen lopen door de feiten, de gebeurtenissen, uw standpunten, die van de tegenpartij en de aanpak in uw dossier. Ook nemen wij tijdens de beoordeling al uw vragen mee, zodat wij deze tijdens het advies kunnen beantwoorden. 

Stap 3 advies.

Na beoordeling, ontvangt u mondeling en schriftelijk een uitgebreid advies. In het advies geven wij aan wat wij van de behandeling van uw dossier vinden en welke mogelijkheden er eventueel nog zijn. Ook zullen wij eerlijk aangeven of wij het vermoeden hebben dat er wellicht een andere aanpak nodig is. De eventuele andere aanpak bespreken wij uiteraard uitgebreid met u, zodat u uiteindelijk ook weer achter uw eigen zaak staat. Er is uiteraard een mogelijkheid dat wij de behandeling van uw zaak overnemen. 

Even sparren met een van onze juristen?

Overleg uw juridische kwestie met SnK Juristen en wij helpen u verder.

Kosten second opinion

Het eerste gesprek is bij ons sowieso gratis en vrijblijvend.

Indien u wilt dat wij een second opinion uitvoeren, dan is deze in sommige gevallen voor u gratis. De meeste rechtsbijstandverzekeraars (waaronder de DAS, Achmea, ARAG en SRK) hebben namelijk in hun voorwaarden opgenomen dat zij de kosten voor een second opinion vergoeden. Hierdoor hoeft u aan ons niet te betalen aangezien wij onze kosten direct declareren bij de rechtsbijstandverzekeraar.

Mocht de rechtsbijstandverzekeraar niets vergoeden of wilt u een second opinion van een zaak die onder behandeling is van een advocaat of jurist? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.